• FiFi
 • SweSwe
 • EngEng
 • BLOGI: Vieraile Merenkurkun saaristossa videoiden avulla

  BLOGI: Vieraile Merenkurkun saaristossa videoiden avulla

  5.6.2020 Uutiset 0
  Dronekuvausta kuva Liselott Nystrom Forsen 1

  Maailmanperintöä vaikka omalta terassilta tai olohuoneesta käsin? Korkearannikon ja Merenkurkun saariston yhteisestä maailmanperintökohteesta on tehty uusia videoita, joissa fiilistellään saariston käyntikohteita ja esitellään luonnonperinnön geologisia erikoisuuksia. Kaikki videot löytyvät YouTubesta @highcoastkvarken-kanavalta, mutta alla muutama maistiainen eri tyyppisistä videoista.

  Videoiden tarkoituksena on tuoda maailmanperintö lähemmäksi. Näin jokainen voi nauttia maailmanperinnöstä omalta ruudultaan. Videot hyödyttävät myös henkilöitä, joiden olisi muuten haastavaa päästä maastoon tutustumaan luonnonperintöön. Ja vaikket omistaisikaan omaa venettä, pääset videoilla kokemaan ulkosaartenkin tenhovoiman. Tässä esimerkiksi video Fäliskäretin saaresta, joka on kallioinen helmi Merenkurkun saariston maailmanperintöalueen eteläosassa.

  Videot vievät sinut myös Ruotsin Korkearannikolle. Tämä luonnonperintökohteen toinen puolisko on todellakin kolikon toinen puoli. Maisemallisia eroja Merenkurkun saaristoon ja maankohoamisen vaikutuksia voi ihmetellä vaikkapa Stortorgetin käyntikohteella, katso video:

  Yhteisen maailmanperintökohteemme punainen lanka on geologia, ja videot ovatkin oiva väline sen esittelyyn. Videoiden kautta näet, miltä geologiset erityispiirteet oikein näyttävät luonnossa, ja ehkä tunnistatkin niitä paremmin seuraavalla seikkailullasi Merenkurkun saaristossa. Merenkurkun saaristossa erityisiä ovat muun muassa rannikon omat laguunit eli fladat ja kluuvit, katso video:

  Jos haluat syventyä maailmanperintömme geologiaan graafisemmin, tsekkaa geologiaa selittävä animaatiot täältä. Mukavia katseluhetkiä!

  Piia Orava

  Metsähallituksen erikoissuunnittelija Lystra-hankkeessa, joka kehittää Korkearannikon ja Merenkurkun saariston yhteistä maailmanperintökohdetta.

  Lue lisää Merenkurkun saariston maailmanperintöalueesta!

  Dronekuvausta kuva Liselott Nystrom Forsen 1
  Videomateriaalien kuvausta dronella Merenkurkun saaristossa, kuva Liselott Nyström Forsen