• FiFi
 • SweSwe
 • EngEng
 • Uutiset ja blogit

  Petäjäveden vanha kirkko talviyönä pieni

  BLOGI: Joululahja suomalaiselle maailmanperin­nölle

  Keski-Suomen maailmanperintökeskus esittelee Petäjäveden vanhaa kirkkoa ja Struven ketjun Oravivuoren pistettä. Joululahjoituksella voit ilahduttaa aineettomalla lahjalla ja tukea suomalaista maailmanperintöä.


  11.11.2022 0
  Asuintalo Suomenlinnassa kuva Aino Heininen

  BLOGI: Koti maailmaperintö­kohteessa

  Millaista on asua maailmanperintökohteessa? Suomenlinna on yksi Helsingin kaupunginosista, jossa asuu lähes 800 henkilöä. Lokakuun blogi sisältää nostoja Suomenlinnan hoitokunnan arkkitehti Halla Savisaaren Rakennustarkastusyhdistyksen kotisivuilla julkaistusta artikkelista.


  6.10.2022 0
  NWHC 2022 Gaustatoppen kuva Laura Heikkila

  BLOGI: Pohjoismaiset maailman­perintökohteet kokoontuivat Norjan Rjukan-Notodden teollisuus­perintökoh­teessa

  Vuoden 2022 pohjoismaisten maailmanperintökohteiden konferenssi järjestettiin 6.–8.9.2022 Norjan Rjukan-Notodden teollisuusperintökohteessa. Konferenssin teema oli ”Protecting and creating value”.


  27.9.2022 0
  WHV leiri, kuva Suomenlinnan hoitokunta Laura Oja

  BLOGI: Vapaaehtoistyö sitouttaa nuoria säilyttämään maailman­perintöä

  Suomenlinnassa parhaillaan käynnissä olevan Unescon World Heritage Volunteers -vapaaehtoistyöleirin (WHV) teemana on tänä vuonna Resilience and Re-mobilization towards World Heritage. Leiri opettaa nuorille kansainvälisyyttä, kasvattaa ymmärrystä muita ihmisiä ja kansoja kohtaan ja sitä myöden maiden rajat ylittävää solidaarisuutta.


  11.8.2022 0
  Merenkurkun tuotekuva 7

  BLOGI: Korvakorun kotka liitelee moreenimai­seman yllä – tuotekehitys maailman­perintökoh­teessa

  Merenkurkun saaristossa on otettu askelia kohti uusia maailmanperinnölle räätälöityjä ja siitä kertovia tuotteita. Paikallisten toimijoiden tuotteet ovat myynnissä mm. vierailukeskus Maailmanperintöportilla.


  4.7.2022 0
  Petäjäveden vanha kirkko ja neito kuva Anne Kalliola

  Keski-Suomen maailman­perintökeskus­tontilla alkaa tapahtua syksyllä

  Unescon maailmanperintökohde Petäjäveden vanhan kirkon yhteyteen suunnitellun Keski-Suomen maailmanperintökeskuksen valmistelu ja varainkeruu jatkuu.


  14.6.2022 0
  Kulttuuriymparistopodi Merenkurkun saaristo 2022 kuva Ville Valtteri Korppila 1

  BLOGI: Maailman­perintö kulttuuriym­päristössä

  Kulttuuriympäristöpodin kevätkausi 2022 käsitteli maailmanperintöaihetta ja Suomen maailmanperintökohteita. Podcast-jaksot toteutettiin yhteistyössä Suomen maailmanperintökohteiden yhdistyksen kanssa.


  30.5.2022 0
  Opi maailmanperinnosta 1

  Tervetuloa oppimaan maailman­perinnöstä!

  Suomen maailmanperintökohteiden yhdistys ja Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura järjestävät kuusi maailmanperintökasvatusmateriaalin esittelytilaisuutta maailmanperintökohteissa syksyllä 2022. Tervetuloa mukaan!


  23.5.2022 0
  Verlan tehdasmuseo, kuva Lassi Kujala

  BLOGI: Maailman­perintökohde Verlan puuhiomolla ja pahvitehtaalla on juhlien vuosi.

  150-vuotisessa Verlassa juhlistetaan useampaa merkkivuotta tänä kesänä. Puuhiomon perustaminen, tehdasmuseon avautuminen, maailmanperintökohteeksi valitseminen ja Unescon maailmanperintösopimuksen juhlavuosi tuovat aihetta juhlaan. Juhlavuosi näkyy Verlassa tänä kesänä erilaisin näyttelyin. Tervetuloa tutustumaan puunjalostuksen ja metsäteollisuuden historiaan!


  14.4.2022 0
  Vanha Rauma kevat kuva Aino Koivukari 1

  BLOGI: Vanha Rauma ja Suomenlinna 30+1 vuotta maailman­perintökohtei­na –juhlaseminaari ja Maailman­perintöfoorumi 3.-4.5.2022

  Toukokuussa 2022 juhlistetaan Vanhan Rauman ja Suomenlinnan 30-vuotista taivalta maailmanperintökohteina Vanhan Rauman juhlaseminaarissa. Samassa yhteydessä järjestetään kaikille avoin kaksipäivänen Maailmanperintöfoorumi teemalla ’muutos’.


  1.4.2022 0