• FiFi
 • SweSwe
 • EngEng
 • Vanha Rauma

  Vanhan Rauman puukaupunkialue sijaitsee Rauman keskustassa. Kohde lisättiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1991.

  Vanha Rauma on pohjoismaiden laajin yhtenäisenä säilynyt puukaupunkialue ja sen autenttisuus perustuu hyvin säilyneeseen historialliseen rakennuskantaan, keskiajalta peräisin olevaan katuverkostoon ja elävään yhdyskuntaan. Nykyisenä tunnettu Vanha Rauma on muodostunut vuoden 1682 kaupungin palon jälkeen. Vanhimmillaan talot ajoittuvat 1700-luvulle. Nykypäivänä Vanha Rauma on 800 asukkaan historiallinen asuinympäristö. Vanhan Rauman 29 hehtaarin suuruisella alueella on yli 600 rakennusta, joista suurin osa on yksityishenkilöiden omistamia.

  Maailmanperintökohdetta hallinnoi Rauman kaupunki, joka vastaa muun muassa kohteen kaavoituksesta, infrastruktuurista sekä matkailuneuvonnasta. Vanhan Rauman suojelua, rakentamista ja kehittämistä koskevat tavoitteet määritellään asemakaavassa. Asemakaavan toteuttamista ohjaamaan on asetettu Vanhan Rauman erityiselin, jota on kuultava lupaa edellyttävistä hankkeista. Vanhan Rauman erityiselin koostuu kaupunginhallituksen nimeämistä luottamushenkilöistä sekä Museoviraston ja Rauman kaupungin asiantuntijoista.

  Vanhan Rauman puutaloalueella sijaitsee monipuolisia palveluita niin paikallisille kuin matkailijoille. Vuosittain kohteessa vierailee arviolta noin puoli miljoonaa kävijää.

  OTA YHTEYTTÄ

  Rauman kaupungin matkailuneuvonta palvelupiste Pyyrman (Valtakatu 2 A):

  1.9.-31.5.
  ma, ke, to 9–16
  ti 9–17
  pe 9–15

  02 834 3512
  matkailu@rauma.fi

  Vanhan Raatihuoneen matkailuneuvonta (Kauppakatu 13):

  1.6.-31.8. ma-su 10-17

  Suljettu juhannusaattona ja -päivänä.

  LINKIT

  YLE Areena video – Vanha Rauma

  Rauman museo
  Sammallahdenmäki

  UNESCO – Old Rauma
  VisitRauma – matkailu