• FiFi
 • SweSwe
 • EngEng
 • Maailmanperintö­kasvatus

  Mitä on maailmanperintö­kasvatus?

  Maailmanperintökasvatuksella levitetään tietoutta maailmanperinnöstä ja lisätään ymmärrystä siitä, minkä takia maailmanperintökohteiden säilyttäminen on tärkeää. Maailmanperintökasvatuksella lisätään luonnon, kulttuurin ja historian tuntemusta. Se nähdään osana globaalikasvatusta ja kestävää kehitystä. Maailmanperintökasvatuksen avulla halutaan innostaa myös tulevat sukupolvet säilyttämään yhteistä perintöämme.

  Opetusmateriaalia Suomen maailmanperintökohteista ja maailmanperintö­kasvatuksesta

  Suomen maailmanperintökohteista ja maailmanperintökasvatuksesta on kerätty opetusmateriaalia maailmanperinto.fi/materiaali -verkkosivulle.

  Sivuilta löydät kohdekohtaisia tehtäviä kuvien, videoiden, mobiilireittien, äänimaailmojen ja sanaristikoiden muodossa. Lisäksi voit hakea tehtäviä oppiaineiden mukaan.

  Siviustolla käsitellään myös maailmanperintöä yleisesti, kestävää kehitystä ja aineetonta kultuuriperintöä.

  Materiaali on tuotettu yhdessä Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran kanssa osana Museoviraston rahoittaamaa Aineistoa maailmanperintökasvatuksen tueksi -hanketta vuonna 2020.

  Muuta materiaalia maailmanperinnöstä

  Suomenlinnassa pääsee tutustumaan historiaan lisätyn todellisuuden avulla. Historia herää eloon linnoituksen opasteissa. Lisätyn todellisuuden tarinat löytyvät venäläisen kauppiaskorttelin, telakan näköalatasanteen ja Piperin puiston opasteista. Tarinat katsotaan Arilyn-sovelluksella.