• FiFi
 • SweSwe
 • EngEng
 • Tervetuloa SuomiAreenaan!

  Tervetuloa SuomiAreenaan!

  12.7.2019 Uutiset 0
  Sammallahdenmäen hautaröykkiö ja metsämaisemaa, kuva Rauman kaupunki

  Unescon maailmanperintökohteet edustavat erilaisia kulttuurin vaiheita ja luonnon ilmenemismuotoja. Mutta miksi maailmanperintö on tärkeää juuri tänään? Mitä voimme oppia koko maailman yhteisestä perinnöstä? Tervetuloa paneelikeskusteluun ja opastetulle kulttuuriretkelle!

  Asiantuntijat pureutuvat maailmanperintöön

  Keskustelutilaisuus kokoaa eturivin asiantuntijat puhumaan maailmanperintökohteiden merkityksestä nykypäivän maailmassa. Panelistit pohtivat maailmanperintöä erityisesti kulttuurin, historian, matkailun ja luonnon kannalta. Riku Rantalan luotsaama keskustelu käydään Porin kaupungintalon pihalla maanantaina 15.7. klo 13–14, ja sitä voi halutessaan seurata myös suorana lähetyksenä.

  Keskusteluun osallistuvat:
  – Museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet
  – Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksen ylijohtaja Jarkko Koskinen
  – Kulttuuriperintökasvatuksen seuran toiminnanjohtaja Hanna Lämsä
  – Suomenlinnan hoitokunnan ja ICOMOS-asiantuntijajärjestön edustaja Petteri Takkula
  – Rauman museon ja Suomen maailmanperintökohteiden yhdistyksen Hanna-Leena Salminen

  Keskustelun moderaattori Rantala tuo toimittajan ja seikkailijan kulmaa puheenvuoroihin.

  Tule kuuntelemaan keskustelua 15.7. klo 13!

  Retki Sammallahdenmäen maailmanperintökohteeseen

  Ainutlaatuisen paneelikeskustelun lisäksi SuomiAreena-kävijöille avautuu mahdollisuus tutustua maailmanperintöön myös elämysten muodossa. Maanmittauslaitos ja Suomen maailmanperintökohteiden yhdistys tarjoavat tilaisuuden vierailla Sammallahdenmäen pronssikautisella hautaröykkiöalueella Rauman Lapissa. Vaikuttava alue on kiinnostava niin kulttuurillisesti kuin historiallisestikin, ja sinne tehdään opastettuja kierroksia vain harvoin. Oppaana toimii Rauman museon intendentti Hanna-Leena Salminen.

  Maksuttomalle retkelle jaetaan lippuja retken järjestäjien yhteisteltalla Porin kauppatorin läheisyydessä, telttapaikalla numero 36. Kierrokselle lähdetään Porin Matkakeskukselta keskiviikkona 17. heinäkuuta klo 13, ja paluu tapahtuu samaan paikkaan klo 17 iltapäivällä. Porin Matkakeskus sijaitsee keskustan tuntumassa osoitteessa Karjalankatu 2.

  Tule kanssamme retkelle 17.7. klo 13!

  Maailmanperintötietämystä teltalla

  Maailmanperinnön asiantuntijat ovat paikalla SuomiAreenan aloitusmaanantaista keskiviikkoiltaan asti. SuomiAreena-yleisö on tervetullut kysymään ja keskustelemaan aiheesta.

  SuomiAreena-suunnistusta keskiviikkona

  Keskiviikkona Maanmittauslaitos ja Rastikarhut tarjoavat tilaisuuden virkistäytyä luonnon helmassa. Yhteistyökumppanit järjestävät maksuttoman suunnistustapahtuman SuomiAreenassa keskiviikkona 17.7. Kaikille avointa tapahtumaa tähdittävät myös suunnistushuiput Risto Nuuros ja Sari Anttonen. Paikalle ovat tervetulleita niin ensikertalaiset kuin kokeneemmatkin suunnistajat – myös perheineen. Suunnistus tapahtuu Porin Isomäen metsässä vapain lähtöajoin klo 17.00–18.30.

  Maailmanperintöteeman jälkeen teltta muuttuu Maanmittauslaitos-aiheiseksi. Torstaiaamusta perjantai-iltapäivään Maanmittauslaitoksen asiantuntijat avaavat kiinteistökaupan saloja ja kertovat maanmittaustoimitusten yksityiskohdista. 

  Tervetuloa mukaan!

  Lisätietoja:

  Maanmittauslaitoksen SuomiAreena -ohjelma

  Markkinointiassistentti Ulla Mikkanen
  040 801 1261
  etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

  Viestintäjohtaja Pirkko Yliselä
  040 5043684
  etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

  Suomi Areena, Löydä ja opi oma maailmanperintösi, MML