• FiFi
 • SweSwe
 • EngEng
 • Unesco-kirkon vierailijoille etsitään uutta koettavaa Jyväskylän yliopistolla

  Unesco-kirkon vierailijoille etsitään uutta koettavaa Jyväskylän yliopistolla

  16.10.2019 Uutiset 0
  Kehitä kulttuurikohteen vierailukokemusta opiskelijat

  Petäjäveden vanhan kirkon seinähirret ovat nähneet suomalaista maalaiselämää jo neljänä vuosisatana. Tänä syksynä Jyväskylän yliopisto-opiskelijat etsivät uusia tapoja tuoda vanhan kirkon historiaa vierailijoiden koettavaksi ”Kehitä kulttuuriperintökohteen vierailukokemusta” -projektikurssilla. Unescon maailmanperintökohteeseen ideoidaan ja suunnitellaan kurssilla ainakin erilaisia tarinoita kertovia ja kuvaavia opastuksia.

  Syyslukukauden ajan kestävä kurssi on avoin Jyväskylän yliopiston historian, etnologian ja antropologian, museologian ja Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa -tutkinto-ohjelman opiskelijoille, ja se on toteutettu yhteistyössä Petäjäveden vanhan kirkon matkailu- ja kulttuuripalveluhankkeen kanssa.

  ”Laitoksen opiskelijoita on ollut oppaina Petäjäveden vanhassa kirkossa useana vuotena, joten kurssi on luonteva jatko jo olemassa olevalle yhteistyölle. Kurssilla opiskelijat pääsevät hyödyntämään historialliseen todenperäisyyteen pohjaavaa tietoa ja jalostamaan sitä erilaisiksi ideoiksi”, kurssin vetäjät Piia Einonen ja Minna Mäkinen kertovat.

  Ideointityö ja alustavien projektisuunnitelmien hahmottelu käynnistettiin Petäjävesi-päivänä 13.9., jolloin kurssilaiset pääsivät myös tutustumaan Petäjäveden vanhaan kirkkoon. Opiskelijoiden alustavissa suunnitelmissa on käsitelty esimerkiksi eri kohderyhmille suunnattuja opastuksia, pelillisyyttä, tarinallistamista ja erilaisia tapahtumia.

  Petäjäveden vanhan kirkon matkailu- ja kulttuuripalveluhankkeen päällikkö Katriina Holm toimii yhtenä kurssin vetäjistä.

  ”Petäjäveden vanha kirkko kuuluu kansainväliseen Unesco-kohteiden perheeseen ja kiinnostaa tuhansia turisteja ympäri maailman joka vuosi. On hienoa päästä kuulemaan yliopisto-opiskelijoiden raikkaita näkemyksiä Unesco-kirkkomme vierailukokemuksen kehittämisestä, ja toivomme, että samalla vahvistamme pysyviä yhteistyörakenteita Jyväskylän yliopiston kanssa”, Holm sanoo.

  Kurssin opettajia ovat Miia KuhaMinna MäkinenPiia Einonen ja Katriina Holm. Kurssin tuloksia aiotaan hyödyntää vuonna 2020.

  kehitä kulttuurikohteen vierailukokemusta opiskelijat 1
  Opiskelijoiden tuoreiden ideoiden toivotaan monipuolistavan, rikastavan ja elävöittävän kirkon yleisötyötä ja vierailukokemusta.

  Lisätietoja:
  Katriina Holm
  hankepäällikkö
  Petäjäveden vanhan kirkon matkailu- ja kulttuuripalveluhanke
  katriina.holm@petajavesi.fi
  + 358 40 480 6396

  Lue lisää Petäjäveden vanhasta kirkosta