• FiFi
 • SweSwe
 • EngEng
 • Petäjäveden Unesco-kirkko nostaa tasoaan

  Petäjäveden Unesco-kirkko nostaa tasoaan

  5.6.2019 Uutiset 0
  Petäjäveden juhlaseminaari 2019

  Petäjäveden vanha kirkko juhlii tänä vuonna 25-vuotista Unesco-taivaltaan

  Maailmanperintökohteen tulevaisuudesta keskusteltiin juhlaseminaarissa eilen ja tänään Petäjävedellä. Vuosina 1763-65 rakennettu vanha kirkko on Suomen ainut kirkko maailmanperintökohteena ja yksi Suomen seitsemästä maailmanperintökohteesta. Unesco-kirkon tulevaisuuden rakentaminen sai vahvan tuen Museovirastolta ja muilta maailmanperintökohteilta.

  ”Maailmanperintösopimuksen mukaan ensisijainen vastuu maailmanperintökohteista on valtiolla. Maailmanperintökohteille tarvitaan perusedellytykset hoidolle ja toiminnan jatkuvuudelle”, Museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet sanoo.

  ”Kaikki maailmanperintökohteet ovat samaa perhettä ja samanarvoisia keskenään. Kohteet on valittu samojen arvojen perusteella ja niitä tulisi kohdella samalla tavalla”, Suomenlinnan hoitokunnan johtaja Ilari Kurri sanoo.

  Petäjäveden Unesco-kohteesta on huolehdittu lähes koko maailmanperintökohteena oloajan pääsääntöisesti vapaaehtoisvoimin.

  ”Tulevan hallituksen ohjelmaan on kirjattu maailmanperintökohteiden ja kulttuurimatkailun vahvistaminen. Meillä on Petäjävedellä valmiit visiot, joihin lähdemme hakemaan uuden hallituksen tukea”, Petäjäveden kunnanjohtaja Eero Vainio sanoo.

  Petäjäveden vanha kirkon saavutettavuus kohti tätä päivää

  Juhlaseminaarissa julkistettiin Petäjäveden vanhan kirkon uusi ilme ja tunnus sekä verkkopalvelu, jossa on myös verkkokauppa.

  ”Suomalaiset ja kansainväliset vieraat voivat ostaa pääsyliput nyt Petäjäveden vanhan kirkon omasta verkkokaupasta samoin kuin liput kesäkonsertteihin”, Petäjäveden vanhan kirkon matkailu- ja kulttuuripalveluhankkeen päällikkö Katriina Holm sanoo.

  Tulevaisuudessa Petäjävedelle suunnitellaan myös kansainvälisesti palkitun vierailukeskussuunnitelman toteuttamista arkkitehti Mikki Ristolan designilla.

  Lisätietoja:

  Katriina Holm
  Hankepäällikkö
  Petäjäveden vanhan kirkon matkailu- ja kulttuuripalveluhanke
  katriina.holm@petajavesi.fi
  +358 40 480 6396

  Petäjäveden vanhan kirkon kotisivut

  Petäjäveden juhlaseminaari 2019
  Juhlaseminaarissa keskusteltiin Petäjäveden vanhan kirkon ja muiden Suomen maailmanperintökohteiden asemasta.