• FiFi
 • SweSwe
 • EngEng
 • World Heritage Volunteers -vapaaehtoistyö­leiri maailmanperintö­kohteissa

  World Heritage Volunteers -vapaaehtoistyö­leiri maailmanperintö­kohteissa

  17.5.2019 Uutiset 0
  WHV leiri Suomenlinnassa, kuva Susanna Kekkonen

  Suomenlinnassa järjestetään vuosittain Unescon vapaaehtoisohjelmaan kuuluva kansainvälinen World Heritage Volunteers (WHV) vapaaehtoistyöleiri. Leiri on järjestetty Suomenlinnassa vuodesta 2015 alkaen ja sille osallistuu vuosittain noin 15 kulttuuriperinnön suojelusta kiinnostunutta nuorta aikuista. Leirien tarkoituksena on levittää tietoa maailmanperinnöstä ja tarjota nuorille mahdollisuuksia osallistua maailmanperinnön säilyttämiseen.

  Maailmanperintö­kohteiden välistä yhteistyötä

  Tänä vuonna Suomenlinnan ja Vanhan Rauman maailmanperintökohteet järjestävät World Heritage Volunteers -leirin yhdessä. 4.-17.8.2019 järjestettävä leiri on yksi koko maailmassa vuonna 2019 järjestettävistä 68 WHV-leiristä ja ainoa Pohjoismaissa järjestettävä leiri. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Suomen kohteet järjestävät yhteisen leirin ja yksi hieno esimerkki Suomen maailmanperintökohteiden välisestä yhteistyöstä.

  Leirin ensimmäisellä viikolla työskennellään Suomenlinnaan merilinnoituksessa ja toisella viikolla leiriläiset ohjaajineen matkaavat töihin Raumalle. Leirin aikana osallistujat pääsevät tutustumaan kolmanteen suomalaiseen maailmanperintökohteeseen Sammallahdenmäen pronssikautiseen hautaröykkiöalueeseen.

  Lisätietoa leireistä

  Voit tutustua kaikkiin WHV-leireihin Unescon nettisivuilla. Leirit ovat konkreettinen tapa osallistua maailmanperinnön säilyttämiseen ja esittelyyn ja näille leireille voi hakea kuka tahansa vapaaehtoistyöstä kiinnostunut.

  Suomenlinnan kotisivuilta löydät lisää tietoa Suomessa järjestettävästä leiristä.

  WHV leiri Suomenlinnassa, kuva Susanna Kekkonen
  World Heritage Volunteers -leirille osallistuu kulttuuriperinnön säilyttämisestä kiinnostuneita kansainvälisiä nuori aikuisia.